Jumaat, 11 Disember 2015

Alhamdulillah Selamat Bergraduat


Alhamdulillah, penulis sudah selamat bergraduat pada 26 Oktober 2015 yang lepas untuk sesi ke-3 Majlis Konvokesyen Universiti Utara Malaysia yang ke-28.. Lama dah tak update blog ekonomi STPM ini disebabkan kesibukan tugas.

 
*Amaciem, segak tak?.. hehehe*

Selepas penulis menamatkan praktikum di Bahagian Amanah & Sekuriti, Jabatan Akauntan Negara, penulis meneruskan tugas di tempat yang sama sebagai pekerja sambilan (PSH) dengan menjawat jawatan Pembantu Tadbir N17 dari bulan Disember 2014 sehingga Mei 2015.. Banyak pengalaman yang penulis dapat pelajari sepanjang perkhidmatan di salah satu jabatan kerajaan.

Terkini, penulis berkerja sebagai Pensyarah Ekonomi di Kolej Sains dan Teknologi Melaka (MiCoST) yang terletak di Bandar Melaka.. Penulis sudah berkhidmat dari Jun 2015 hingga kini.. Alhamdulillah berkat minat dalam mendidik subjek ekonomi ini telah memudahkan penulis mengajar subjek ekonomi seperti Mikroekonomi kepada pelajar-pelajar MiCoST.

Perancangan yang seterusnya ialah penulis akan menyambung pengajian di peringkat Sarjana / Master dalam bidang ekonomi di Universiti Putra Malaysia (UPM) untuk kemasukan Februari 2016.. Penulis akan menyambung pengajian secara part-time dan pada masa yang sama masih meneruskan tugas sebagai Pensyarah Ekonomi di MiCoST.

p/s : hidup ini singkat, oleh itu buat yang terbaik!

Tiada ulasan: